Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Oorzaken van een wc verstopping

Wat zijn de oorzaken van een wc verstopping?

Te veel wc papier gebruiken

Na een grote beurt de hele lading met veel wc papier in een keer doorspoelen leidt wel eens tot een verstopping. Het wc papier zal geleidelijk aan afbreken wat de verstopping verhelpt, maar het kan zijn dat je eerst wat van de lading moet verwijderen. Met betere wc papier kan je de kans op dit probleem bijvoorbeeld verminderen.

Doorspoelen met te weinig waterdruk

Als je met een lage waterdruk doorspoelt is het lastiger alle viezigheid in een keer door te spoelen. Ook is de kans groter dat de afvoerpijp ergens verstopt gaat raken. Zorg er dus voor dat je met voldoende waterdruk doorspoelt.

Afval doorspoelen

Vaak spoelen mensen bakolie, zoals zonnebloemolie of frituurvet door de wc, met alle gevolgen van dien. De riolering in Nederland is hier niet voor ingericht en voordat je het weet verstoppen de leidingen in je huis of in je straat. Het doorgespoelde water (met toebehoren) moet toch ergens heen en zal de weg kiezen met de minste weerstand. Dat kan een putje in de kelder zijn, een gootsteen in de bijkeuken of gewoon omhoog uit de wc. Dat willen we natuurlijk liever niet meemaken.