Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Oorzaken van een slecht energielabel

Wat zijn de oorzaken van een slecht energielabel en wat kan je er aan doen dat je woning een beter energielabel krijgt? Op die vragen gaan we in dit artikel in.

Wat is een energielabel en waarom is het belangrijk?

Met het door de overheid ingevoerde energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning zuinig of onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot. Dat is natuurlijk ook beter voor het milieu!

De score van het energielabel voor woningen varieert tussen de klassen A (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig). Des te dichter bij de A aan hoe energiezuiniger het huis is gebouwd. Een energiezuinig huis kent een goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en is voorzien van duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen of aardwarmte.

Wat zijn de beste methodes om je woning snel energiezuiniger te maken?

De nummer één manier om de stookkosten van je woning te verlagen is het installeren van kunststof (PVC) ramen en deuren met dubbelglas. Vaak zijn woningen met een laag energielabel (F, G) nog niet voorzien van moderne, warmte isolerende kozijnen. Als gevolg daarvan lekt er veel warmte weg en kan de kou gemakkelijk binnenkomen.

Op twee staat het vernieuwen van je boiler en op drie het beter isoleren van muren en daken.

Bron: http://novorama.be/