Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Oorzaken van goede vindbaarheid in Google (SEO)

Om jouw website hoog op de Google ranglijst te krijgen zul je gebruik moeten maken van speciale SEO technieken. Bekende bedrijven weten dit maar al te goed. SEO staat voor Search Engine Optimisation, dit is een vorm van online marketing waarbij je speciale trefwoorden in een tekst plaatst om op te vallen bij Google. In dit artikel laten we de oorzaken zien van een goede vindbaarheid op Google.

Bekende zoektermen

Grote bedrijven doen dit maar als te vaak, zij weten dat je bekende zoektermen moet gebruiken om op te vallen in Google. Als je op wilt vallen is het handig om voordelig of goedkoop in de tekst te verwerken, dit zijn namelijk termen die mensen vaak gebruiken om iets op te zoeken. Je moet dus denken als de klant zelf. Je moet bedenken wat jij zou invullen als je op zoek was naar iets.

Naam website herhalen

Een andere oorzaak waardoor grote websites zo bekend en vindbaar zijn in Google is doordat ze hun websitenaam herhalen in de tekst. Kijk maar eens bij Bol.com, je ziet de naam Bol heel vaak op de website staan. Hoe vaker de naam voorkomt hoe hoger hij in de ranglijst staat als mensen op jouw naam zoeken. Dit is dus een van de redenen waarom je altijd de grotere webshops boven aan bij Google ziet staan.

Website is technisch in orde

Google kijkt niet alleen maar naar de tekst op een website, ze kijken ook naar de kwaliteit van de techniek achter de website. Als je dus wilt dat jouw website hoger in Google komt te staan dan moet je er voor zorgen dat de website technisch in orde is. Alle links op de pagina’s moeten werken en er mogen geen foutmeldingen ontstaan wanneer je je door de website begeeft. Veel fouten en errors zorgen ervoor dat Google je website aanmerkt als “nog niet werkend of in de bouw”. Dit zorgt ervoor dat hij lager op de zoek rangorde komt te staan.

Uiterlijk van website is van niveau

Naast het gebruik van trefwoorden en een goede techniek moet de website er ook mooi uit zien. Als we kijken naar de top websites in Google dan zien we dat deze er allemaal strak en netjes uit zien. Wanneer je website professioneel oogt zal hij ook hoger in de zoekmachines komen. De grote bedrijven nemen vaak speciale webdesigners in dienst, zij weten namelijk precies hoe ze de website moeten maken en hoe de website hoger in Google komt. Dat is dan ook een van de oorzaken waarom deze websites zo’n goede vindbaarheid binnen Google hebben. Ze weten precies wat ze aan hun pagina en site toe moeten voegen om in het vaandel te staan bij Google. Wanneer je deze onderdelen verbeterd hebt zal ook jouw website hoger komen te staan.

Bron: https://pingwin.nl/