Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Oorzaken van het slijten van je tas

Wanneer je net een prachtige nieuwe tas hebt gekocht, dan wil je natuurlijk wel dat je hier zo lang mogelijk plezier van hebt. Stel dat je een Nikkie tas hebt gekocht, dan weet je natuurlijk dat hier een aardig prijskaartje aan heeft gehangen. Hoe zonde is het dan dat je al met enkele maanden de eerste slijtage aan je tas ziet? Ontzettend zonde natuurlijk! Omdat we vaak de slijtage volledig aan onszelf te danken hebben, is het goed in dit artikel de oorzaken van deze slijtage in kaart te brengen. Op deze manier kun je namelijk direct zien wat je wel of juiste absoluut niet moet doen, zodat je slijtage kunt voorkomen of in ieder geval uit kunt stellen. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat een tas ondanks het feit dat je er zuinig op bent, ook op lange termijn wel zal gaan slijten. Er zijn verschillende oorzaken van het slijten van je tas. Allereerst speelt de kwaliteit van de materialen een belangrijke rol. Een goedkope tas van lage kwaliteit zal sneller slijten dan een tas van hoogwaardige materialen. Welke oorzaken er nog meer zijn, vertellen we je in dit artikel.

Gebruik

De voornaamste reden dat een tas sneller slijt, is de mate waarin we onze tas gebruiken. Je kunt je voorstellen dat een schooltas die dagelijks wordt gebruikt, een stuk sneller aan slijtage onderhevig is, dan wanneer je een Liu Jo tas hebt, die je misschien alleen in het weekend gebruikt. Nu is het wel zo dat je vaak op basis van het gebruik, wel bepaald voor welk type materiaal je kiest. Toch neemt dat niet weg dat het gewoonweg allemaal net iets sneller gaan wanneer je iets meer en intensiever gebruikt. Kijk daarom goed naar het gebruik en pas op basis daarvan ook het type tas aan.

Externe factoren

Verder kunnen externe factoren zoals weersomstandigheden en blootstelling aan zonlicht ook bijdragen aan het slijten van een tas. Langdurige blootstelling aan zonlicht kan de kleur en textuur van de tas veranderen, terwijl vocht en regen de stof of het leer kunnen beschadigen. Stel dat je regelmatig gaat wandelen, fietsen of hardlopen. Dan is de kans een stuk groter dat je tas na enkele maanden de eerste tekenen van slijtage zal gaan vertonen, dan wanneer je bijvoorbeeld één keer per twee weken met je tas naar de voetbal gaat. Regen, zon en natuurlijk ook kou, kunnen ervoor zorgen dat de kleur, maar ook de kwaliteit van de stof waarvan de tas is gemaakt minder wordt.

Onderhoud

Ook een tas heeft onderhoud nodig. Vooral bij intensief gebruik is dit van belang. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat het niet handig is om een tas die nat is, zo in de hoek neer te gooien. De kans dat je tas dan gaat stinken, die is vrij groot. Zorg er dus voor dat je je tas wanneer deze nat is goed laat drogen en wanneer deze vies is, ook tijdig schoonmaakt. Let hierbij wel op dat je geen gebruikmaakt van agressieve schoonmaakmiddelen, want dit kan zorgen voor het beschadigen van de coating in het geval van een waterdichte tas.