Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Oorzaken van luieruitslag

Wat zijn de oorzaken van luieruitslag?

Goedkope luiers

Goedkopere luiers zitten vaak minder goed, nemen minder vocht op waardoor ze vaker verschoond moeten worden en zijn gemaakt van ruwer materiaal wat meer schuurt. Het is erg belangrijk dat je kind niet doorlekt en vaak genoeg verschoond wordt. Merk je dat het huid rondom de luiers er rood uit gaat zien dan heb je te maken met luieruitslag. Een verandering van het type luiers en/of het vaker of beter verschonen van je baby kunnen dan uitkomst bieden. Niet alleen het type luier of vocht zorgen namelijk voor irritatie, maar ook de zuurgraad van de ontlasting. Zorg er dus voor dat je kindje goed verzorgd wordt en bij doorlekken ook gedoucht wordt.

Natte of te krappe kleding

Slechtzittende luiers lekken sneller door. Dat betekent dat je baby te kampen krijgt met veel ongemak en natte kleding. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat dit gaat schuren en irritatie geeft aan de huid. Hetzelfde gaat op voor te krappe rompertjes of broekjes, die schuren en irriteren constant de huid met luieruitslag tot gevolg.

Wil je meer weten over de verzorging van je baby of peuter en nog meer lezen over het voorkomen van luieruitslag? Bezoek dan het babyblog van Nutur.