Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Oorzaken van ooglaseren

De oorzaken van ooglaseren kunnen redelijk verschillend zijn. In de meeste gevallen zijn mensen die een laserbehandeling nodig hebben of bijziend, of verziend.

In de volksmond worden alle diverse ooglasermethoden Lasik genoemd, echter er zijn diverse lasermethoden, die allen inhoudelijk van behandelmethode verschillen. Lasik is een beetje de verzamelnaam geworden voor de vele diverse laserbehandelingen.

Zo heeft ieder type oog, verschillende oorzaken van ooglaserbehoefte om de juiste behandelwijze van toepassing te laten zijn. Waren ooglaserbehandelingen een aantal jaren geleden nog omstreden, tegenwoordig is deze methode van behandelen absoluut veilig te noemen, en wordt aangeboden in vele klinieken in het land. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan om de lasertechnieken nog meer te verfijnen, en zodoende behandelingen van nog hogere kwaliteit te laten zijn.

Ooglaseren: Verschillende Behandelmethoden

Lasik is de meest oude methode, echter wordt nog steeds toegepast, en behoeft een chirurgische ingreep, waarbij de chirurg door middel van een soort veredeld kaasschaafje een laagje hoornhuid verwijdert, en een oogflapje creëert, waaronder dan direct op de lens gelaserd kan worden.

Bij de IntraLasik Femtosecond methode, een hele mondvol, wordt ook het oogflapje door middel van een laser gecreëerd.

Bij de Lasek methode, wordt de hoornhuid gelaserd, en niet de lens. Dit is een toepassing voor mensen die een lichte oogafwijking hebben. Deze methode heeft vaak tot voordeel dat het tijdens een dag opname gedaan kan worden, en de patiënt minimale last ondervind van de behandeling.

De oorzaken van ooglaseren liggen vaak veruit elkaar, echter de behandelmethoden zijn tegenwoordig uiterst veilig geworden, waardoor er voor ieder type behandeling wel een ooglasermethode voorhanden is. Tip: lees hier de veelgestelde vragen.