Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Oorzaken van slecht slapen

Veel mensen krijgen niet genoeg uur slaap. Ze staren uren doelloos naar het plafond of blijven maar eindeloos op hun zij rollen, hopende dat ze nu eindelijk in slaap vallen. Dit is een serieus probleem, waar niet te min over gedaan moet worden. Maar hoe komt dit nou eigenlijk?

Veel mensen liggen met veel stress in bed en proberen ook zo te gaan slapen. Negatieve gedachtes spoken dan door het hoofd, die iedereen ook wel bekend zijn. Het tellen van het aantal uren dat geslapen kan worden, is een bekende, of nadenken over het nachtmerrie scenario van de hele nacht wakker zijn. Iedereen begrijpt natuurlijk wel dat het bijna onmogelijk is om met zoveel gedachtes en angst te gaan slapen. De angst voor slapeloosheid is juist de voedingsbodem voor slechte nachten.

Ook kan het zijn dat de biologische klok verkeerd is afgesteld. De biologische klok is natuurlijk geen echte klok maar een zeer klein orgaan in de hersenen. Omdat dit orgaan zo klein is kan het ook snel verstoord raken en dit kan ook leiden tot slaapproblemen.

Een andere factor kan computergebruik zijn. Om voor het slapengaan nog uitbundig Netflix of dingen op je telefoon te doen kan ervoor zorgen dat de hersenen dan nog in de actieve modus zijn. Ook dit zorgt ervoor dat het erg lastig is om in slaap te vallen.

Laatste factor kan natuurlijk het bed zijn. Misschien ligt het bed te hard, of is het te koud dan wel te warm. Om ervoor te zorgen dat hitte of wat dan ook geen probleem zal zijn, wordt het aangeraden een goed dekbed te hebben. Bij voorkeur eentje van dons, want die zorgen geregeld voor goede nachtrust.

Bron: https://www.texelana.nl/