Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Oorzaken van tattoo allergie

Geloof het of niet, maar een klein deel van de mensen lijdt aan een allergische reactie op de inkt die in tatoeages wordt gebruikt. Als je een tatoeage overweegt, vraag je je misschien af ​​of de inkt echt veilig is, vooral als je andere allergieën heeft. Lees verder om erachter te komen hoe een tatoeage-allergie eruit kan zien en hoe je deze het beste kunt behandelen en voorkomen.

Wat is een allergie voor tatoeage-inkt?

Iemand met een allergie voor tatoeage-inkt kan onaangename bijwerkingen krijgen van tatoeage-inkt. De tatoeage-inkt zelf kan een immuunrespons veroorzaken of een bestaande huidaandoening kan oplaaien. Als alternatief kan de tatoeage worden blootgesteld aan te veel licht, wat irritatie kan veroorzaken.

Hoewel tatoeageallergieën vrij zeldzaam zijn, bestaat de mogelijkheid van ernstige gevolgen voor de gezondheid. De reactie is in sommige gevallen onmiddellijk te zien, maar treedt vaak pas 48 uur of zelfs een paar weken na het zetten van de tatoeage op. In zeldzame gevallen kan het maanden later gebeuren.

Allergische reacties kunnen soms verkeerd worden geïnterpreteerd voor normale genezing van tatoeages, omdat mensen vaak dezelfde symptomen zullen ervaren. Huidreacties op tatoeage-inkt kunnen zich op een paar verschillende manieren voordoen, die we nu zullen bekijken.

Symptomen

Het is belangrijk om de meest voorkomende symptomen van een tatoeage-allergie te kennen, voor het geval je een reactie krijgt op tatoeage-inkt. Op die manier bent u voorbereid om eventuele problemen meteen aan te pakken, ook al ervaren de meeste mensen geen allergische reactie.

Mogelijke tekenen van een tatoeage-allergie zijn onder meer:

  • Rode jeukende
  • Een tatoeage-uitslag
  • Lokale zwelling en roodheid
  • Schilferige of schilferige huid
  • Kleine blaren of puisten met sijpelen, jeuk en irritatie

Onderneem onmiddellijk actie als je een allergische reactie op tatoeage-inkt ervaart. Behandeling door een arts kan nodig zijn. Het kan ook handig zijn om met uw tattoo-artiest te praten, die je meer informatie kan geven over de ingrediënten in de inkt.

Tattoo allergie voorkomen?

Je wilt natuurlijk graag een tattoo laten zetten, maar liever ondervind je daar geen onnodige pijn bij. Door gebruik te maken van een verdovende crème tijdens en net na de behandeling verklein je de kans dat je huid pijnlijk aanvoelt en verminder je de kans op een geïrriteerde huid.