Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Oorzaken van veel inbraken

Wat zijn de meest gangbare oorzaken van huisinbraken?

Zichtbare buit

Gordijnen open, grote flatscreen tv aan de muur of zichtbaar zilveren servies in de kast. Het is wachten tot een inbraak. Zorg ervoor dat waardevolle spullen uit het zicht staan en laat zien dat je het huis goed hebt beveiligd.

Veel gebruikte sloten

Bepaalde cilindersloten worden zo vaak gebruikt dat dieven er simpelweg een sleutel van bij zich dragen. Voor een professionele dief is dat dan super gemakkelijk. Andere cilindersloten, zeker uit de lagere veiligheidsklassen kunnen ze nog steeds redelijk gemakkelijk openen, maar dan maken ze gebruik van zogeheten lockpicking kits, dat is gereedschap waarmee je de cilinder kunt opendraaien. Wil je dit allemaal kunnen voorkomen dan zou een smart lock een goede investering zijn. Dat is een slot die je enkel kunt openen met je vingerafdruk.

Verlaten uitstraling

Voor de energierekening is het een goed idee om al je verlichting uit te doen als je er niet bent. Voor dieven is dat echter een signaal dat je er niet bent en als ze een paar dagen geen licht zien branden weten ze al helemaal dat ze hun slag kunnen slaan. Stel je verlichting dan ook slim in zodat het van afstand aan te zetten is of laat het gewoon aan als je een paar dagen weggaat. Zo zet je dieven op het verkeerde been.