Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Oorzaken van een hoge energierekening

Stel je kijkt aan het einde van het jaar naar je energierekening en schrikt je helemaal kapot. De rekening is namelijk veel hoger dan verwacht. Dit is iets dat niemand wil overkomen natuurlijk, maar hoe kan het zijn dat de kosten zo ver zijn opgelopen gebeuren?

Hoge energierekening kan verschillende oorzaken kennen

Als eerste kan het komen door een verhuizing. Het is mogelijk dat na een verhuizing de rekening hoger is omdat het huis minder geïsoleerd is, of groter. Of het komt omdat u hiervoor moet bijbetalen.

De hoge prijs kan ook ontstaan als je overstapt naar een nieuwe leverancier. Als je net een nieuw klant bent, kan het zijn dat het bedrijf niet precies weet hoeveel jij normaliter gebruikt. Daarom geven ze je bij voor hand een rekening op basis van gemiddeldes. Maar dit probleem wordt langzamerhand uit de wereld geholpen door nieuwere meetmethodes.

Het kan ook gebeuren dat een hogere rekening gewoon aan jezelf ligt. Het is mogelijk dat je in het afgelopen jaar simpelweg meer verbruikt heeft dan het jaar daarvoor. Bijvoorbeeld door gezinsuitbreiding. Wanneer er een kleintje bijkomt, zorgt dat natuurlijk ook voor meer verbruik van stoom. Of het ligt aan het jaar. Soms zijn er in een jaar koudere maanden dan het voorafgaande jaar, waardoor er meer gestookt moet worden.

Hoe verlaag je de kosten?

De energieprijzen stijgen ook alleen maar tegenwoordig, aangezien de fossiele brandstoffen ook op kunnen gaan. Als u niet weer verrast wilt worden met hoge rekeningen kan het ook aangeraden worden om een paar zonnepanelen te kopen, daardoor bent u veel goedkoper uit.

Bron: http://www.schulerenergysystems.be/zonnepanelen/Limburg