Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Oorzaken van langzame pc

Er zijn verschillende oorzaken te verzinnen die zorgen voor een langzame pc, er hoeft niet een concrete reden achter te zitten. Het kan ook nog eens komen door een combinatie van verschillende dingen. Veel mensen weten niet precies waar ze naar moeten kijken, daarom hebben we voor jou de meest voorkomende oorzaken van een langzame pc op een rijtje gezet.

Ten eerste kan het komen dat je pc langzaam is omdat de software dusdanig verouderd is, dit zien we vaak terug bij mensen die hun pc niet vaak updaten. Het systeem loopt zo erg achter en kan langzaam worden, het wordt dan ook aangeraden om automatisch updaten aan te zetten.

Een andere reden kan zijn dat je pc te vol zit, de harde schijf die helemaal vol zit kan het niet meer aan en wanneer ook het RAM geheugen vol zit dan zal de pc erg langzaam draaien. Een manier om dit op te lossen is voor niet gebruikte bestanden weg te gooien, zo maak je ruimte vrij en zal het sneller draaien. Een ander veelvoorkomend probleem is dan mensen te veel programma’s tegelijkertijd laten draaien. De computer moet op die manier heel veel energie gebruiken om alles draaiende te houden, hier wordt hij langzaam van. Sluit dan ook regelmatig alle programma’s en zet automatisch opstarten van verschillende programma’s uit. Zo voorkom je dat er allerlei programma’s gaan lopen terwijl je deze toch niet gebruikt.

Bron: https://www.pc-checkpunt.nl/