Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Oorzaken van populariteit virtual reality

Wat is Virtual Reality?

In tegenstelling tot andere technologieën die er eerder zijn geweest, is virtual reality een meeslepende ervaring die uiteindelijk alle sensorische inputs zal omvatten. De geest kan echt worden misleid door te denken dat wat hij ervaart, echt is. De virtuele werkelijkheid evenaart en overschrijdt de verwachtingen van onze echte werkelijkheid.

In het geval van het virtual reality komt de film The Matrix voor de geest, omdat de in deze films getoonde virtuele wereld in lijn ligt met de definitie van virtuele realiteit “een fysieke aanwezigheid in de echte wereld of een ingebeelde wereld simuleert, waardoor de gebruiker met de wereld kan communiceren.” Heel erg zoals Neo de “leugen” van de echte wereld heeft ervaren, zal de virtuele realiteit ongetwijfeld de scheidslijnen vervagen tussen wat echt is en wat denkbeeldig is.

Toepassingen voor meeslepende omgevingen zijn eindeloos. Het kan ons toelaten om deel te nemen aan droge runs in gevallen die op de een of andere manier lichamelijk of lichamelijk letsel kunnen veroorzaken. Het leger gebruikt momenteel virtual reality om te helpen bij het trainen van soldaten en het vechten in omgevingen die misschien niet zo vergevingsgezind zijn.

Gezondheidszorg gebruikt de technologie om virtuele operaties uit te voeren waarbij de chirurg duizenden kilometers verwijderd kan zijn van hulpmiddelen in de echte wereld door het gebruik van haptische feedback en andere sensorische input. De modewereld is ingesteld om de technologie te gebruiken om mensen te helpen kleding te passen.

En natuurlijk staat de gaming-industrie op het punt helemaal ondersteboven te worden als VR mainstream wordt, met Sony die de PS4 VR uitbracht in oktober. En bestaande spelers die Oculus Rift, Google Cardboard en anderen omvatten, zullen worden vergezeld door Microsoft’s HoloLens.

Dit is meer dan een trend. Nu de technologie bestaat, is dit een tektonische verschuiving in de levering van interactieve media. En aangezien virtual reality zo’n opdringerige ervaring is, is er nog nooit zoiets geweest, en de toepassingen ervan zijn bijna eindeloos.

Hier zijn vijf belangrijke redenen waarom virtuele realiteit zo’n grote verandering in ons leven zal zijn.

1 – Volledige sensorische onderdompeling

Het doel van technologie is om ons leven te verbeteren. Het is de kern van innovatie en design. Ongeacht het type technologie dat we bespreken, het uiteindelijke doel was om het ons een beetje beter of gemakkelijker te maken.

Het internet is zo’n recente innovatie die dit niveau van verbetering gepersonifieerd heeft. Toegang tot een kleine computer in de palm van je handen en de informatie van de wereld is binnen handbereik. Maar virtuele realiteit zal veel meer doen dan dat, terwijl het natuurlijk geholpen wordt door onze huidige staat van onderlinge verbondenheid.

Volledige sensorische onderdompeling zijn de drie woorden die de virtuele realiteit onderscheiden van al zijn voorgangers. Stel je voor dat je een proefrit maakt zonder echt naar de dealer te gaan. Hoe zit het met het passen van kleding zonder dat je je huis hebt verlaten? Hoe zit het met het beklimmen van de Mount Everest vanuit het comfort van uw eigen huis?

Alleen al de gedachte hieraan is voldoende om onze geest in een neerwaartse spiraal te brengen. Met behulp van haptische feedback en andere methoden die op een dag de zintuigen stimuleren die geur, geluid, aanraking en zelfs smaak bevatten, zal virtual reality letterlijk alles veranderen.

2 – De opkomst van een virtueel sociaal netwerk

Stel je voor dat je de mogelijkheid hebt om uit te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten, een band op te bouwen en zelfs te netwerken met andere ondernemers zonder ooit je huis te hoeven verlaten. Ja, dit is iets dat het internet ons de mogelijkheid heeft geboden om vandaag te doen, maar stel je voor dat je het doet als je virtuele zelf.

Hoewel internet ons de mogelijkheid geeft om contact te maken met anderen, heeft de onpersoonlijking van de interactie tussen scherm en scherm niet dezelfde impact als een bijna-echte face-to-virtual-face interactie. Je ontmoet elkaar, schudt elkaar de hand en spreekt met een andere persoon in een schijnbaar reële omgeving, zonder ooit je huis te verlaten.

Sommige experts zouden kunnen denken dat dit een andere manier is waarop technologie ons van de werkelijkheid scheidt, en dat zou in zekere zin wel eens waar kunnen zijn, maar virtual reality zal de kloof veel verder overbruggen dan welke technologische voorloper dan ook in het maken van sociale interacties die plaatsvinden over de hele wereld. Web eenvoudiger en vloeiender.

Het is misschien moeilijk om je een toekomst voor te stellen waarin een Facebook-pagina zich kan openen in een virtueel rijk waar foto’s en video’s tastbaarder en echter worden, maar het is de toekomst en het nadert veel sneller dan iemand ooit zou kunnen voorstellen.

3 – Vergroot het gemak van het leren van complexe dingen

De efficiëntie van ons onderwijs neemt toe wanneer we iets leren door het niet alleen te horen door het in een boek te lezen, maar ook door ernaar te luisteren en het daadwerkelijk te doen. Virtuele realiteit biedt ons de mogelijkheid om in een oogwenk complexe dingen te doen en te leren.

Beeld je de mogelijkheden in die er zijn voor militaire en educatieve formaten. Je kunt leren parachutespringen vanuit een commercieel vliegtuig net zo eenvoudig als je kunt leren om een ​​stealth-vliegtuig te besturen of een motor opnieuw te bouwen op een spaceshuttle. Of, wat dacht je van het vermogen om aardrijkskunde en cultuur te studeren door naar een plaats in een virtuele wereld te vliegen en de omgeving te zien, voelen, ruiken en zelfs aan te raken?

De applicaties zijn eindeloos en het woord game-changer komt zelfs niet in de buurt van de signalering van de komende tektonische verschuiving die op het punt staat te gebeuren dankzij de opkomst van virtual reality. Mensen kunnen hun hoogtevrees verlichten door op de bovenkant van een wolkenkrabber een koord te laten lopen of zelfs voor een groot publiek te praten om hen te helpen hun angst voor spreken in het openbaar te verminderen.

4 – Bewijsgronden voor moeilijke omstandigheden

Virtuele realiteit maakt schijnbaar onmogelijke taken veel eenvoudiger. Militaire toepassingen zijn zo’n wereld waarin deze technologie zal bloeien. Het vermogen om jezelf te vinden in een meeslepende vijandige omgeving zonder het risico van echt lichamelijk letsel, maar toch het vermogen hebben om je omgeving te leren en te bestuderen door oefeningen in militaire stijl, raids en invasies, zal waarschijnlijk het ondersteunende platform zijn voor toekomstige gevechten in het echte leven. wereld.

Maar het zijn niet alleen de militaire toepassingen die enorme voordelen opleveren. Droge afdalingen voor moeilijke operaties kunnen voor goed werkende chirurgen zorgen zonder het risico van overlijden of verlies van mensenlevens dat kan optreden in situaties in de echte wereld.

Andere toepassingen zijn mogelijk gebruik door de NASA en andere overheidsinstanties die willen helpen licht te werpen op de werkelijke fysieke ervaring van het leven, onderzoeken en begrijpen van andere planeten. Stel je voor dat je naar Mars wordt getransporteerd via een virtual-reality-toepassing die alle milieu- en topografische kenmerken nabootst, waardoor de gebruiker zich letterlijk op de rode planeet voelt.

Geheimzinnige overheidsinstanties zouden zelfs virtual reality kunnen gebruiken om onderdrukkende regimes te helpen omverwerpen door ondergrondse gangen in kaart te brengen die door meeslepende ervaringen kunnen worden bestudeerd.

5 – Gemak van toegankelijkheid via een lagere prijs

Hoewel Google een kleine tegenvaller opliep met Glass, het augmented reality-zendspoel, heeft het zeker de weg geëffend voor toekomstige iteraties die waarschijnlijk veel minder duur en indringend zijn voor de privacy van anderen.

Virtuele realiteit lijdt echter niet aan dezelfde taboes die de augmented reality hebben geteisterd. Hoewel augmented reality in de loop van de tijd waarschijnlijk in populariteit zal stijgen, zullen de goedkopere VR-producten de technologie zeker toegankelijker maken en op grote schaal aanpassen.